MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przeciętna lodówka ma 7850 bakterii na cal kwadratowy,...
fot. Myriams-Fotos/pixabay.com

Uwaga na bakterie: 10 najbrudniejszych miejsc wokół nas. Tutaj szczególnie zadbaj o higienę!

Lodówka – uchwyty i półki

Przeciętna lodówka ma 7850 bakterii na cal kwadratowy, podczas gdy toaleta – zaledwie 50, ponieważ jest regularnie czyszczona. W domowej lodówce najbrudniejsze miejsca to szuflady na mięso i na warzywa. Urzędują tam bakterie takie jak Salmonella i Listeria, pleśnie oraz grzyby. Produkty te powinny być oddzielone zarówno od siebie, jak i od pozostałej żywności w lodówce, a także od jej półek i ścianek. W firmowej lodówce można mówić o skażeniu całościowym. O ile w domu zalecane jest mycie lodówki raz na 1-2 tygodnie, ta pracownicza powinna być odkażana co 1-2 dni.

Zobacz również

III liga: Wyniki wszystkich meczów przedostatniej kolejki sezonu

NOWE
III liga: Wyniki wszystkich meczów przedostatniej kolejki sezonu

Niedziela na Cracovii - Dzień Dziecka i Zlot Kolekcjonerów Pamiątek. ZDJĘCIA

NOWE
Niedziela na Cracovii - Dzień Dziecka i Zlot Kolekcjonerów Pamiątek. ZDJĘCIA

Polecamy

Przegląd prasy ze Strzelina w maju

Przegląd prasy ze Strzelina w maju

Wypadek śmiertelny na drodze stu zakrętów w Kotlinie Kłodzkiej, uważajcie na siebie

Wypadek śmiertelny na drodze stu zakrętów w Kotlinie Kłodzkiej, uważajcie na siebie

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa