MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i...
fot. thraniwen/Pixabay

To dzieje się z Twoim organizmem, kiedy jesz kalafiora. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety? Pomaga w odchudzaniu i pracy mózgu

Spożywanie kalafiora może obniżyć ryzyko zachorowania na raka

Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i izotiocyjaniany, które spowalniają wzrost komórek nowotworowych. Znajdziemy w nim także duże ilości witaminy C, która także wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Ponadto zawiera sulforafan, który jak pokazują badania, może wspomagać ochronę przed rakiem okrężnicy i prostaty.

Zobacz również

W Wilczogórze ciągnik zderzył się z busem

W Wilczogórze ciągnik zderzył się z busem

Arcybiskup Marek Jędraszewski dostał platynowy medal

Arcybiskup Marek Jędraszewski dostał platynowy medal

Polecamy

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Tygodniowy przegląd prasy w Strzelinie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Strzelinie, (12.05-18.05.2024)

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało