MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób jest źródłem puryn, które są substancjami naturalnie...
fot. chai89/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Chorzy na dnę moczanową

Bób jest źródłem puryn, które są substancjami naturalnie występującymi w pożywieniu. Ich spożycie nie jest zalecane osobom cierpiącym na podagrę, ponieważ podczas ich trawienia w organizmie powstaje kwas moczowy, który prowadzi do powstawania kryształów moczanowych w stawach i tkankach, co powoduje stan zapalny i dolegliwości bólowe.

Zobacz również

Kayah zaśpiewa w Ciekotach na festiwalu Otwarte Książki

Kayah zaśpiewa w Ciekotach na festiwalu Otwarte Książki

Na pomoc bobrowi. Zwierzę uratowane z potrzasku [ZDJĘCIA]

Na pomoc bobrowi. Zwierzę uratowane z potrzasku [ZDJĘCIA]

Polecamy

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Tygodniowy przegląd prasy w Strzelinie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Strzelinie, (12.05-18.05.2024)

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu