Makaron z łososiem - składniki::
ok. 180-200 g makaronu żytniego,
250-300 g filetu z łososia,
garść świeżego szpinaku,
mała cukinia,
2-3 łyżki oleju,
mała śmietanka 30 proc. (200 g),
4-5 łyżek startego parmezanu,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz
Makaron z łososiem - przygotowanie:
Makaron ugotować z dodatkiem odrobiny oleju. Łososia i obraną cukinię pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć, aż cukinia zmięknie. Dorzucić szpinak i pokrojony w cienkie talarki czosnek. Dusić jeszcze kilka minut. Zmniejszyć ogień, wlać śmietankę, dodać parmezan i ciągle mieszając - poczekać aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, dorzucić makaron i delikatnie zamieszać.
Lubicie ryby? Macie ciekawe pomysły na ich przygotowanie?
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?